Ik maakte hertenbiefstuk, een klassiek wildgerecht. Maar wat zou ik daar bij maken? Ik ging voor de traditionele stoofpeertjes en cranberrycompote.
Met die geuren in huis, komt het kerstgevoel vanzelf.
Daarbij maakte ik natuurlijk een heerlijke jus, want een jus maakt een stukje vlees extra smakelijk. Ik maakte de bramenjus uit dit kookboek. Alleen was het natuurlijk niet het bramenseizoen, en heb ik alleen de smaak van de bramen gebruikt en de jus later gezeefd. Ook maakte ik boerenkoolkroketjes. Die week ervoor had ik boerenkool stamppot gemaakt en zo kon ik mooi van tevoren de kroketjes maken en invriezen. Al met al een echt wild en winters kerstgerecht!
Deze keer maakte ik alleen dit gerecht uit dit kookboek. Eerder maakte ik al eens reefilet met hete bliksem, shiitake en meloesuitjes, aardappelpuree met granaatappelpitten en groene koolrolletjes in bladerdeeg. Oftewel: genoeg mooie recepten om iets wilds mee op tafel te zetten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten