zondag 13 december 2015

Vegeterranean

Wat een topboek! Vegeterranean werd me ooit aangeraden door een lid van de Raad van Toezicht van Bibliotheek Hengelo, waar ik toen als secretaresse werkte. Ik heb het boek toen aangeschaft en inmiddels heb ik al heel wat recepten gemaakt. Maar daarnaast is het ook gewoon een heel mooi boek. Antoinette Hertsenberg ging op bezoek bij de Azienda Arituristica Montali in Italië. Het staat bekend als beste vegetarische hotel ter wereld. Als je dit boek hebt gelezen, wil je direct naar het prachtige hotel in Umbrië!

Crudite di spinaci e rucola
Een heerlijke salade, ideeën daarvoor zijn altijd welkom. Het liefst eten wij elke dag salade maar dan wel net even weer iets anders. Dit is weer een recept met een aantal ingrediënten die heerlijk bij elkaar smaken. Spinazie, rucola, rode wijnazijn, olijven, gedroogde tomaten, Parmezaanse kaas.


Asparagi con salsa all' Arancia
Om je bord bij af te likken, zo lekker. Een mooie combinatie van groene asperges met frisse, zoete sinaasappelsaus en voor de bite een paar gehakte walnoten. Zelfs mijn dochter die echt niet zo van asperges houdt, vond deze combinatie heerlijk.




Gnocchi di patate
Gnocchi is leuk om te maken, net als pasta. Alleen is het even werk, maar zoveel lekkerder dan de kant en klare pakken. Gnocchi is een aardappelpasta, erg populair in Italië. Erbij ging dit keer een vier-kazensaus, wat druiven en walnoten. Een paar verse vijgen ernaast en smullen maar!




Pizza rustica al formaggio
Een zacht brood, gevuld met kaas. Heerlijk bij een soep of lichte salade. Het brood wordt gevuld met Parmezaanse kaas en scarmoza. Scarmoza kun je niet overal kopen, daarvoor moet je naar de betere kaasboer of delicatessenwinkel. Scamorza is een stevige, gedroogde mozzarella.


Quiche di porri
Een preiquiche met boterkorst. Erg machtig, maar superlekker, met een vulling van prei, melk en room.







Crostatine di mandorle
Een van de populairste cakes in Italië, normaal vaak gevuld met jam. Dit recept is een feestelijke variant, gevuld met zoete amandelen. Het deeg is al heerlijk van smaak, omdat er limoncello aan toegevoegd wordt, en wat citroen. En eet je deze crostata een dag later, dan trekken de smaken nog beter in het deeg en proef je de limoncello beter. Even een paar minuutjes in een warme oven en hij is weer heerlijk!




Verder staan er nog uitgebreide omschrijvingen van basisrecepten, sauzen, pasta's etc. Veel klassiekers, maar zeker ook heel verrassende recepten waar je zeker indruk mee maakt! Na al die jaren ben ik nog steeds blij dat ik getipt ben over dit kookboek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten