maandag 28 december 2015

Wild!

Wild! is een kookboek met recepten met wild, tot stand gekomen in samenwerking met 29 Achterhoekse restaurants, gespecialiseerd in wild. Geschreven door Joyce Huisman. Ik kreeg het kookboek eens met een kookwedstrijd en ik ben er heel blij mee. Zo vaak kook ik niet met wild, maar het is toch een vak apart. Dit kookboek geeft veel algemene informatie over braadtijden, seizoenskalender en smaakcombinaties. Want een gerecht met wild, behoeft ook passende bijgerechten. Voor kerst dit jaar, besloot ik maar eens op de wilde tour te gaan...

Ik maakte hertenbiefstuk, een klassiek wildgerecht. Maar wat zou ik daar bij maken? Ik ging voor de traditionele stoofpeertjes en cranberrycompote.
Met die geuren in huis, komt het kerstgevoel vanzelf.
Daarbij maakte ik natuurlijk een heerlijke jus, want een jus maakt een stukje vlees extra smakelijk. Ik maakte de bramenjus uit dit kookboek. Alleen was het natuurlijk niet het bramenseizoen, en heb ik alleen de smaak van de bramen gebruikt en de jus later gezeefd. Ook maakte ik boerenkoolkroketjes. Die week ervoor had ik boerenkool stamppot gemaakt en zo kon ik mooi van tevoren de kroketjes maken en invriezen. Al met al een echt wild en winters kerstgerecht!
Deze keer maakte ik alleen dit gerecht uit dit kookboek. Eerder maakte ik al eens reefilet met hete bliksem, shiitake en meloesuitjes, aardappelpuree met granaatappelpitten en groene koolrolletjes in bladerdeeg. Oftewel: genoeg mooie recepten om iets wilds mee op tafel te zetten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten